domingo, 27 de septiembre de 2009

ELS PRATS DEL REI







Els PRATS DEL REI es un poble situat als altiplans segarrencs de la comarca de l'Anoia. Té uns 545 habitants. L'extensió del terme municipal es de 32,76 Km2. La seva altitud sobre el nivel del mar es entre els 600-700 metres. El 60% del terreny es dedicat al conreu de cereals: blat i ordi.
El centre històric de l'antiga vila emmurallada manté integre l'esplendor de temps passats, reflex de la gloriosa època medieval amb la Plaça Major Porticada. Presidint dita plaça es troba l'edifici històric de l'Ajuntament ( foto que teniu a l'esquerra), exemple del gòtic català. Es l'edificació més emblemàtica i destacada de la plaça. Fou construit a finals del segle XVI, tal com es a l'escut de la vila que presideix la façana ( 1.591).
L'església parroquial dedicada a Santa Maria ( veure foto supoerior) és d'estil barroc i fou edicada entre 1.685 i 1,713. Té una sola nau amb sis capelles laterals per banda. En la capella del Santíssim hi ha el panteó de la familia LLOBET. L'any 1.594 aquesta església fou agregada a Sant Joan de Laterà, una de les quatre basíliques jubilars de Roma.
Exemple de cases històriques i nomunentals són : " Cal Jona ", " Cal Arrapat " amb dues importants voltes romàniques en el seu interior; " Cala Corona " o " Cal Pits ".
La patrona de Prats del Rei es la Mare de Déu del Portal ( podeu vereu al començament la seva imatge) segons molts ha fet innombrables miracles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario