lunes, 7 de diciembre de 2009

PRATS DE LLUÇANES: Fira de Santa LLúcia





Aquesta es la plaça major de Prats de LLuçanés, a la comarca d'Osona .Té una població de 2.790 habitants, una altitud de 707 metros, ocupa un territori de 13,29 Km2 y una densitat de població de 197,03 habitans / Km2.

La fira de Santa LLúcia és una fira dedicada a mostrar i a vendre els productes més tradicionals de les Festes Nadalenques: arbres, figures de pessebre i guarniments nadalencs.S'aprofita dita fira per la mostra i concurs de bestiar; exposició i fira de rucs : durant el matí passejades amb carros i ruscs per la mainada i com final : la FESTA Del BOSC: concurs de tallador de llenya i ròssec de troncs.

De Santa LLúcia a Nadal dotze dies de cabal.

Dels troncs del gener, s'en sent el bosc i el ramat també.

Ases i mules tant poques com pugues.


Aquesta és l'església de santa LLúcia amb la torre del castell de Quer a mà dreta enlairat sobre un roc o quer. El castell ( 1.o56) i l'església del segle XII, també anomenada de Galobardes.
Un altre monument important ( joia arquitectònica més preuada pels pradencs) es l'església de Sant Andreu de LLanars ( segle XII) d'una sola nau. I coronant l'encontrada més alta hi ha l'església de Sant Sebastià.

Aqui teniu una mostra de la fira i exposició de rucs. Junt amb Calaf són les dues fires més importants en l'actualitat, doncs la de Verdú ja no es fa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario